Articole

​Urare de Craciun

Urare de Craciun

Dacă Dumnezeu ar fi dorit să facă un act măreț, dacă ar fi vrut să îmbrace cu slavă un anume eveniment din istoria Sa cu omenirea, nu ar fi fost altul mai mare decât Întruparea, venirea în lume a Fiului. Dar Dumnezeu a ales o altă cale, una total lipsită de pretenții de la umanitatea decazuta și ticăloasă. Calea lui Dumnezeu a fost aceea ca într-un mod extraordinar de umil sa se identifice cu aceia pe care I-a creat în chipul și asemănarea Sa, fiind insa uratiti de atingerea distrugatoare a pacatului - Maria "a născut pe Fiul ei cel intai nascut  pe care l-a înfășat în scutece˝.

Ca unii ce ne apropiem cu cunoastere duhovniceasca de acest eveniment, stim ca este implinirea unui plan facut de Dumnezeu inca inainte de intemeierea lumii pentru salvarea noastra. In "dezbracarea" Domnului Isus de slava si identificare cu noi prin nastere ("facandu-se rob") vedem mâna plina de har pe care Domnul ne-o  întinde cu atata dreagoste si, smeriti in inimile noastre de gestul pe care El a trebuit sa-L faca, celebram aceasta sarbatoare cu recunostinta, multumire si adanca bucurie.

Fie ca zilele de sarbatoare ce va stau inainte sa fie momente de glorificare a Celui Prea Inalt, bucurie in Duhul Sfant si pace sfanta in inimi, familii si intreaga Adunare.

Dorim ca Domnul sa continue sa Isi faca lucrarea in voi si prin voi ajutandu-va in Anul Nou ce va sta inainte sa aduceti rod bogat pentru Imparatia Sa, sa-I fiti placuti prin ascultarea de Cuvantul Sau, si, in calauzirea Duhului Sfant, sa impliniti scopurile Sale. Va indemnam, intrucat si noi urmam acelasi cuvant al Scripturii, sa priviti cu nadejde la Capetenia si Desavarsirea credintei voastre si la noul an pe care, in indurarea Sa, vi-L daruieste. Isus, Cel nascut in Betleem, poarta numele ˝Emanuel, Dumnezeu este cu noi˝, a carui minunata implinire o experimentam toti ucenicii Sai chiar in aceste vremuri mai grele premergatoare venirii Sale a doua oara.

Cu dragoste in Hristos Isus,

Pastor Mircea Toma

Biserica Crestina Baptista Romana din Toronto, Canada