Articole

LOIALI LUI DUMNEZEU, pastor Ion Damian

LOIALI LUI DUMNEZEU

La inceput de an ne dorim, privind inainte, sa fim loiali lui Dumnezeu. Incepem anul si il sfarsim umbland in voia lui Dumnezeu. Ne-am daurit viata lui Dumnezeu in momentul convertirii noastre si am promis ca Il vom urma toata viata noastra.

Declaram lui Dumnezeu in rugaciunile, in cantarile, in poeziile si in predicile noastre ca ne traim viata in sfintenie, ca Il slujim pe Mantuitorul nostru. Iata cateva strofe din cantari, lista poate continua, pe care le aducem adesea inainte lui Dumnezeu cand ne inchinam Lui: ,,Doamne, viaţa mea ţi-o dau! / Pe deplin eu mă predau! / Mă condu Tu pas cu pas, Ziua, noaptea-n orice ceas,” *** ,,Voia Ta, nu voia mea / Să se facă Doamne-n viaţa mea / Să trăiesc cum Tu doreşti, o, Domnul meu. / Toata roada Duhului Tău Sfânt / Zi de zi s-o am pe-acest Pământ / Lumină să răspândesc mereu / În jurul meu.” *** ,,Sunt aici, stau la dispozitia Ta / Sunt aici, dorind sa fac doar voia Ta / Sunt aici, si vreau chemarea sa-ti urmez / Iata-ma, sunt aici.” *** ,,Pentru numele lui Isus, / Să lucrăm până târziu; / Viaţa noastră să nu treacă, / Până sfârşim lucrul Său.” *** ,,Cu Isus in lumea asta voi merge eu mereu; / Inainte-I tara mea, inainte-I Dumnezeu. / Chiar de calea Lui e-ngusta si plina de-incercari, / Cu Isus ajunge-voi in vesnicii.”

Toate aceste versuri mentionate mai sus, precum toate declaratiile pe care le facem lui Dumnezeu in relatia noastra personala cu El si in public, vorbesc despre loialitatea noastra fata de Domnul si Mantuitorul nostru. Acestea nu sunt doar niste mesaje poetice, metafore, figuri de stil, declaratii de intentie, idei probabile, ci acestea reprezinta realitatea relatiei noastre cu Dumnezeu. Astfel de mesaje pornesc dintr-o inima sincera, iubitoare de Dumnezeu si arata determinarea, mobilizarea, de fapt arata loialitatea persoanei fata de Dumnezeu.

Dumnezeu ia in serios mesajele pe care I le declaram si este normal sa Se astepte sa ne tinem de cuvant. Daca aceste declaratii nu reprezinta realitatea celui care le exprima, inseamna ca sunt rostite niste vorbe fara acoperire, adica in mod direct sunt spuse niste minciuni.

Despre Dumnezeu stim ca este loial omului in dragostea Sa si in mod special celui credincios. Iata cateva declaratii ale lui Dumnezeu: ,,Daca suntem necredinciosi, totusi El ramane credincios, caci nu Se poate tagadui singur.” 2 Timotei 2:13 *** ,,Isus Hristos este acelasi ieri si azi si in veci!” Evrei 13:8 *** ,,fiindca iubea pe ai Sai, care erau in lume, i-a iubit pana la capat.” Ioan 13:1B *** ,,El insusi a zis: "Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi." Evrei 13:5 *** ,,Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.’’ Amin.” Matei 28:20B *** Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.” Ioan.14:3 *** ,,Caci Domnul nu lasa pe poporul Sau si nu-Si paraseste mostenirea.” Psalmul 94:14

Cugetand la mesajele pe care Dumnezeu ni le comunica, poate omul sa aiba vreo nesiguranta cu privire la implinirea cuvintelor lui Dumnezeu? Categoric ca Dumnezeu Isi implineste cuvintele rostite in relatia cu omul, cu cel credincios. Nu este nici un dubiu asupra mesajelor si promisiunilor lui Dumnezeu ca acestea nu se implinesc, sau nu se vor implini in viitor. Cuvintele lui Dumnezeu intotdeauna au exprimat si au generat realitatea.

Intorcandu-ne la mesajele pe care noi, zi de zi, I le transmitem lui Dumnezeu, acestea exprima si genereaza realitatea relatiei noastre cu El? Se poate baza Dumnezeu pe loialitatea noastra? ,,Deci fiindca avem astfel de fagaduinte, preaiubitilor, sa ne curatam de orice intinaciune a carnii si a duhului si sa ne ducem sfintirea pana la capat, in frica de Dumnezeu.” 2 Corinteni 7:1 *** ,,Astfel, dar, preaiubitilor, dupa cum totdeauna ati fost ascultatori, duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur,” Filipeni 2:12A

Dumnezeu care ne este credincios, asteapta loialitatea noastra pe care I-o datoram!

Păstor Ion Damian