Articole

ANTIDOT PENTRU MANIPULARE, Păstor Viorel Iuga

ANTIDOT PENTRU MANIPULARE

Pentru că mulţi încearcă manipularea maselor, vreau să-ți prezint câteva aspecte ce te vor ajuta să NU fii manipulat:

  • Nu te izola. Rămâi aproape de familie, de prieteni și de Biserică. Unde este necesar, respectă distanțarea fizică, dar nu te distanța social, relațional și spiritual. Mai important decât orice altceva, apropie-te de Dumnezeu. El este Sursa pentru tot ce ai nevoie în aceste vremuri tulburi.
  • Informează-te bine. Nu te informa doar de la o sursă și în niciun caz doar de la sistemul secular. Caută opinia specialiștilor și a prietenilor sinceri. Mai presus de orice, crede Biblia! Adevărurile și principiile ei sunt valabile și astăzi.
  • Nu abandona. Cei ce ne vor răul sunt perseverenți. Ei vor repeta aceleași lucruri până vom obosi. Fii perseverent. Întărește-ți încrederea în Dumnezeu și continuă să rămâi statornic în cele sigure. Să nu le facem jocul. Să nu obosim înaintea lor.
  • Nu aprecia „favorurile”. Într-o societate democratică, respectarea drepturilor de către autorități nu este un favor. Când unii vin cu soluții la problemele create de ei, nu trebuie priviți ca salvatori. Când ți se redau libertățile restricționate sau furate, nu te considera privilegiat.
  • Nu ceda mintal. Nu accepta gândul că nu are rost. Tot ce facem are rost. Dacă la un moment dat numărul persoanelor care luptă pentru respectarea drepturilor este mic, nu înseamnă că luptăm pentru o cauză pierdută. Istoria ne arată că transformările au venit și printr-un număr mic, format din persoane sincere, îndrăznețe și perseverente.
  • Nu te lăsa distras. Nu uita de problemele majore. Când alții vor să îți umple viața și mintea cu ceva minor, dar urgent, sentimental, nu uita de drepturile ce nu se pot negocia. Drepturile pierdute, indiferent pe ce motiv, nu pot fi recâștigate ușor.
  • Urmărește evoluția. Unele măsuri în detrimentul populației sunt luate progresiv. Să nu uităm de unde am plecat și să nu acceptăm tot felul de scuze. Folosește-ți mintea. Judecă! Manipulatorii apelează mult la nivelul sentimentelor. Fără a deveni insensibili, să nu abandonăm gândirea matură și discernământul. Cei care au ,,progresat” cu pretențiile lor, nu se vor opri. Nebunia și dorința de control a unora nu are limite

Păstor Viorel Iuga