Articole

Forumul Dialogos va invita la sesiunea “Mântuirea spațiului virtual. Repere dintr-o istorie subiectivă” - Sâmbătă, 7 Noiembrie, ora 10:00 în Sala de Conferințe a Colegiului Național Pedagogic „PREPARANDIA-DIMITRIE ȚINCHINDEAL”

Dragi prieteni

Vă reamintim faptul că urmează o nouă sesiune a Forumului Dialogos, eveniment la care vă invităm cu aceiași căldură ca și până acum.

Când și unde ne vedem?
Sâmbătă, 7 Noiembrie, de la ora 10:00 în Sala de Conferințe a Colegiului Național Pedagogic „PREPARANDIA-DIMITRIE ȚINCHINDEAL”, Bulevardul Dragalina, nr. 3- 5.

Tema evenimentului: “Mântuirea spațiului virtual. Repere dintr-o istorie subiectivă”
Prezența creștinilor practicanți în spațiul virtual a fost consecința inevitabilă a dezvoltării tehnologiei și a accesului din ce în ce mai facil la internet. Mediul virtual a oferit însă o tribună cu audiență foarte largă unor oameni ieșiți în public fără experiență, dar și cu multe dintre metehnele pe care le purtăm în comunitate: ignoranță, autosuficiență, aroganță, lipsă de maniere etc. Totodată, spațiul virtual a devenit locul unei libertăți neîngrădite pe care comunitățile n-au fost în stare s-o creeze în interiorul lor."
La aceste dileme von încerca să identificăm soluții împreună cu invitatul nostru Teofil Stanciu.

Condei ascuțit, gândire amplă, erudiție și un sănătos simț al umorului, Teofil Stanciu este o prezență apreciată(și temută... ) în mediul online. Un publicist experimentat și un cunoscător competent al finețurilor acestui cadru de exprimare.
Teofil Stanciu este editor-coordonator la Casa Cărții și redactor-șef la revista Convergențe. A fost membru al grupului on-line „Cuvinte la schimb” (inițiat de Ionatan Piroșca), din activitatea căruia au rezultat două volume colective de poezie. A întreținut peste zece ani blogul Cu drezina (drezina.wordpress.com), pentru care a produs peste optsute de texte. A tradus cărți de teologie, istoria Bisericii și beletristică și s-a ocupat de redactarea câtorva zeci de titluri.
În ultimii ani, i s-au publicat articole și opinii pe diverse teme culturale sau de actualitate în reviste naționale (România literară, Dilema veche ș.a.) și pe platforme online (contributors.ro, marginalia. etc.ro, pressone.ro).

Grupul “Dialogos”