Articole

AI PIERDUT GUSTUL ȘI MIROSUL ÎN TIMPUL BOLII CU COVID? ATUNCI ACESTE GÂNDURI SUNT PENTRU TINE. Profesor Vladimir Cusursuz

AI PIERDUT GUSTUL ȘI MIROSUL ÎN TIMPUL BOLII CU COVID? ATUNCI ACESTE GÂNDURI SUNT PENTRU TINE.

Iar dacă n-ai pierdut gustul și mirosul în timpul bolii cu Covid, citește aceste gânduri ca să nu pierzi gustul față de Dumnezeul tău.

Anul trecut, în 2020, în timpul bolii mele cu Covid, l-am rugat pe Domnul să-mi vorbească în zilele acelea de boală. Într-o dimineața mi-a venit un gând și verset din Scriptură: „Gustați și vedeți ce bun este Domnul!” Psalmul 34:8

Începând cu ziua de vineri am pierdut mirosul și gustul. Am mâncat usturoi având gust ca de plastic, fără niciun miros și gust. Este neplăcut, dar și înfiorător să pierzi gustul, să mănânci mâncarea și să nu simți nimic. Una dintre bucuriile pe care le dă Domnul oamenilor este să simtă mirosul și gustul mâncării. Ce se întâmplă când se pierde gustul și mirosul? Se pierde bucuria de a gusta bucate. După experiența mea pot să spun că pierzi chiar atracția spre mâncare.

Dar... privind la viața spiri [1] tuală a omului, putem observa o paralelă cu viața fizică.

Când Dumnezeu spune: „Gustați și vedeți ce bun este Domnul”, înseamnă că există o importanță în aceasta.

Simțul mirosului și al gustului în viața spirituală este partea importantă în viața fie [1] cărui om. Pe Dumnezeu trebuie să-L simțim, trebuie să-L gustăm. Altfel nu se poate... La fel cum în viața fizică, în viața spirituală mirosul și gustul ne va conferi o viață deplină, din belșug. A trăi o viață din belșug înseamnă să-L simți, să-L guști pe Dumnezeu așa cum este El.

Știți câți creștini încă nu L-au simțit, nu L-au gustat pe deplin pe Dumnezeu așa cum este El? Viața unor creștini este o pură minciună. Fără să-L simtă în viață, pierd atracția spre El. Sunt „creștini” care au un virus ce anulează gustul și mirosul specific al lui Dumnezeu. Starea de plâns a multor „creștini” este aceea că nici nu simt că sunt în [1] tr-o stare de plâns. Ei și-au făurit în mintea lor un dumnezeu după chipul și asemănarea lumii și trăiesc o viață întreagă avându-l în fața ochilor lor și niciodată nu simt și nu gustă un Dumnezeu adevărat.

Cât de important este să simți gustul și mirosul lui Dum [1] nezeu ca să ai bucuria în El și atracția spre El. Pierzând gustul pentru Dumnezeu, pierdem și atragerea spre El. Să ne binecu [1] vinteze Domnul cu acea dorință de a-L gusta pe Domnul în fiecare zi. Să ne vindece Domnul de acel virus care anihilează gustul adevărat pentru Dumnezeul adevărat.

Profesor Vladimir Cusursuz