Biserici

​Biserica Creştină Baptistă Iratoș-Fermă

Jud Arad, oras Şofronea

PASTORI/LUCRATORI

Sorin Aioanei

ADRESA

Istoric Biserica Baptistă Iratoș-Fermă

În anul 1993 un grup de credincioşi, care au avut  inimă pentru mântuirea altora, ajung la fosta Fabrică de cânepă, pentru a proiecta filmul cu caracter biblic "Viaţa Domnului Isus". Între aceştia erau Ghiţă Holhoş din Şofronea şi Carol Blagoi din Arad. La finalul întâlnirii câteva femei au rămas în urmă şi au întrebat dacă se poate să aibă loc asemenea eveniment şi  la „Ferma Partidului”.

La câteva zile lucrul acesta a devenit realitate şi astfel că un număr impresionant de oameni, adulţi şi copii, au vizionat filmul ce s-a proiectat în  încăperea şcolii din Vila X.

Impactul asupra celor prezenţi a fost aşa de mare, încât la scurt timp, fraţi din Biserica Şofronea, au început lecţii biblice ajutând oamenii să înţeleagă mesajul mântuirii.

Biserica Baptistă din Şofronea şi-a luat rolul în serios şi astfel în fiecare duminică s-au desfăşurat lecţii atât pentru adulţi cât şi pentru copiii. Printre primii care s-au ocupat de copii au fost Magdalena Bogoşel şi Mircea Mariş.

În vara anului 1993 s-a botezat prima femeie, Silvia Hriţuc, iar în anul următor 1994, 3 aprilie, în Biserica din Şofronea, a avut loc un botez cu 9 persoane din Fermă. Cu această ocazie se constituie Biserica Baptisă Iratoş-Fermă.

Au urmat mai multe servicii de evanghelizare, unele în aer liber, în faţa Vilei X, botezurile având loc în Fermă sau la Biserica din Şofronea.

Menţionăm că printre cei care s-au botezat a fost şi Marius Mureşan, care după graduarea Universităţii „Emanuel” Oradea, este ordinat păstor în localitatea Molniţa din Ucraina iar la ora actuală păstoreşte Biserica Baptistă Ardud, judeţul Satu-Mare.

Biserica din Şofronea continuă slujirea. Pe lângă fraţii menţionaţi care s-au implicat  în lucrarea de la Fermă amintim familia Zsuzsika & Gabi Horgoş care pentru o perioadă s-au implicat mai mult. Dumnezeu dă binecuvântare şi în data de 18 octombrie 2009 încă patru suflete mărturisec public credinţa lor în Domnul Isus. Botezul este ţinut la Cantină şi este oficiat de fratele păstor Marius Mureşan.

Biserica a avut mai multe locaţii:  sufrageria familiei Chiraş, fosta Vila X, camere unde altădată erau birouri şi în prezent, datorită bunăvoinţei domnului Koen Coremans, patronul Fermei, o încăpere spaţioasă complet renovată. Dumnezeu să-i dea sănătate şi mântuire!

Biserica din Şofronea s-a implicat în organizarea evenimentului din 06.04.14, un sprijin deosebit fiind oferit de familia Negrea Daniel şi Iţa.

Dumnezeu să binecuvinteze Evanghelia care se va predica în continuare în locul acesta!

Biserica este Misiune a Bisericii Baptiste Șofronea

De la înființare Biserica este slujită de păstor, Sorin Aioanei.