Articole

Update! Pastor Viorel Iuga

Update!

14.03.2020, ora 7.00 AM

Prin bunătatea lui Dumnezeu m-am trezit. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru viaţă, sănătate şi cunoştinţe. I-am mulţumit că există şi că am privilegiul să Îl cunosc. I-am mulţumit pentru familie, vecini, fraţi şi surori, colegi de slujire. I-am mulţumit pentru ce avem şi pentru ce nu avem. I-am cerut, pentru noi, pentru cei dragi, pentru cei din jur, pentru colegi, pentru românii de departe şi de aproape: ocrotire, înţelepciune, discernământ şi călăuzire. M-am rugat Părintelui ceresc pentru liderii lumii şi pentru liderii religioşi. Am cerut să le ofere o călăuzire specială pentru deciziile ce trebuie luate astăzi. Este drept, i-am mulţumit şi i-am cerut sincer, cu credinţă, dar în grabă. Eram curios să deschid un „device” (aparat) şi să mă informez care este situaţia la momentul acesta. Dumnezeu mi-a văzut graba şi mi-a zis: „Stai liniştit, este la fel!” Am rămas oarecum surprins. Nu ştiam ce să înţeleg. Specialiştii ne spuneau aseară că situaţia va escalada, că poate veni şi momentul în care lucrurile vor scăpa de sub control. Domnul mi-a văzut nedumirirea şi mi-a zis: „Din perspectiva voastră lumea se schimbă de la o fracţiune de secundă la alta. Din perspectiva Mea, situaţia este clară, cunoscută şi controlată. Eu sunt Dumnezeu şi nu Mă schimb. Fiul Meu şi Duhul Meu au rămas Aceiași. Nu mi-am schimbat nici Cerul, nici planul veşnic pentru omenire. Nu Mi-am schimbat nici Cuvântul şi nici Calea. Nu Mi-am schimbat nici caracterul şi nici cerinţele. Am rămas la fel de bun şi la fel de drept. Am rămas la fel de iubitor şi la fel de sfânt. Fiul Meu, Domnul Isus Cristos, continuă să fie Capul Bisericii. El continuă să fie Singurul Mântuitor şi să mijlocească pentru ai Săi. Duhul Sfânt continuă să fie Mângâietorul şi Călăuzitorul copiilor lui Dumnezeu. Din perspectiva Mea, lucrurile nu Îmi vor scăpa niciodată de sub control!” Am trăit sentiment de ruşine, dar şi o mare bucurie. Cât de des pot uita ceea ce este cu adevărat important. Amintindu-mi că totul este la fel, am întrebat: „Doamne, ce vrei să fac astăzi?” Sunt convins că nu am primit răspunsul pentru întreaga zi, dar am primit ceva. Cum planul divin nu se schimbă şi mandatul ucenicilor lui Cristos rămâne acelaşi, astăzi trebuie să găsesc modalităţi de mijlocire pentru binecuvântare şi de împărtăşire a Evangheliei. Aşa că, în Numele Domnului Isus Cristos şi cu ajutorul Duhului Sfânt voi încerca:

1. Să motivez oameni la rugăciune. Pentru că avem nevoie vitală de ajutorul divin, m-am gândit să merg la vecini şi dacă nu s-au izolat, să îi invit să facem o rugăciune pentru situaţia actuală din lume şi din România. O putem face în curte sau în stradă. Ca să nu ne adunăm prea mulţi la un loc, voi încerca să fac mai multe astfel de întâlniri. Roagă-te şi vezi dacă nu cumva Domnul aşteaptă să faci la fel.

2. Să transmit Evanghelia. Şi ea rămâne la fel, dar metodele de transmitere sunt multiple. Dacă Dumnezeu mă inspiră voi folosi mijloacele media. Ele nu expun nici purtătorul ei nici ascultătorul. Dacă voi vedea oameni pe stradă, care nu s-au izolat, voi încerca să le spun un Cuvânt de încurajare şi despre nevoia apropierii de Dumnezeu cu pocăinţă şi cu încredere. Fiul Său a murit pentru iertarea noastră şi a înviat pentru neprihănirea şi glorificarea noastră. Roagă-te şi vezi ce trebuie să faci astăzi.

3. Să fac cât mai mult bine. Faptul că sunt sănătos, mă obligă să mă gândesc la cei bătrâni, bolnavi, neputincioşi sau necăjiţi. Ştiu că nu pot face mult, dar vreau să fiu călăuzit de Domnul unde trebuie să merg şi ce trebuie să fac. Roagă-te să ai şi tu privilegiul acesta.

Aş putea scrie mai mult, dar mă opresc. Nu pot încheia însă până nu am câteva îndemnuri pentru voi, cei care aţi avut amabilitatea sau curiozitatea să citiţi până aici.
1. Dacă eşti îngrijorat, aruncă toate îngrijorările, indiferent de natura lor, înaintea Domnului. El le poate rezolva cel mai bine.
2. Dacă eşti bolnav, încrede-te în El pentru mângâiere, asistenţă şi vindecare. Fii ferm convins că Domnul poate face tot ce doreşte şi va face tot ce este spre binele tău.
3. Dacă eşti sănătos, nu face din binele tău şi al celor dragi prioritatea numărul unu. Domnul te-a păstrat sănătos ca să slujeşti. Acţionează înţelept, dar implică-te. Nu merge fără o călăuzire specială la cei cu un presupus factor de risc, dar nici nu sta liniştit. Doreşte, roagă-te pentru inspiraţie, fii creativ şi slujeşte-ţi semenii. Indiferent de loc şi de metodă, motivează la rugăciune şi mărturiseşte Evanghelia. O poţi face cu vecinii, cu cei din faţa blocului, cu cei de pe strada ta, cu cei pe care îi găseşti în parcuri, cu colegii de la locul de muncă etc. Dacă ai decis să nu ieşi din casă, îţi poţi sluji semenii şi printr-un mesaj scris sau unul vorbit.

4. Dacă eşti slujitor duhovnicesc, fii activ! Crede-mă, deşi gestul este nobil, nu îţi poţi permite să te intereseze doar sănătatea trupească a oamenilor. Aşa cum ai predicat de multe ori şi este adevărat, astăzi vor pleca oameni în iad, în spitale, în carantină sau în locuri unde nu vei mai avea acces. Vezi dacă nu cumva, unul dintre aceştia, trebuie să fie încurajat, informat sau ajutat să se apropie mai mult de Dumnezeu prin tine. Dacă ai clădirea bisericii deschisă, du-te acolo şi fii cu oamenii care Îl caută pe Dumnezeu. Roagă-te cu ei, încurajează-i, instruieşte-i, învaţă-i şi mângâie-i. Ajută-i măcar cu prezenţa ta! Fii păstorul bun, care urmând Modelul Domnului Isus este gata să îşi dea şi viaţa pentru oi. Dacă ai slujbele din biserică suspendate, aşează-te la dispoziţia Duhului Sfânt pentru călăuzire în slujire. El îţi va spune dacă trebuie să stai în faţa ecranului pentru update sau dacă slujba ta este alta. (Faptele Apostolilor 1.8)

În consecinţă, astăzi 14.03.2020 ora 7 AM: omul rămâne om, păcatul rămâne păcat, Calea este una singură, Coronavirusul COVID – 19 rămâne un virus, Dumnezeu rămâne Dumnezeu, Raiul rămâne rai şi creştinul trebuie să rămână creştin, adică un mărturisitor al Evangheliei lui Isus Cristos.

Dacă vei distribui mesajul meu îţi voi fi recunoscător şi probabil unii vor fi ajutaţi.
Dacă vei distribui Mesajul Lui Cristos, mulţi vor fi ajutaţi şi Domnul îţi va răsplăti!

Pastor Viorel Iuga

https://www.facebook.com/iugaviorel.ro/posts/2601317023486104?__tn__=K-R