Articole

Trecutul acoperit si prezentul folosit - Pastor Viorel Iuga

Trecutul acoperit si prezentul folosit

Zăpada, la fel ca dragostea, acopere totul... Când se aşează un strat frumos de zăpadă, totul devine alb, curat, imaculat. Numai că zăpada nu şterge totul. După o perioadă, mai lungă sau mai scurtă, zăpada pleacă şi toate murdăriile sau lucrurile dezordonate sunt vizibile.

Mă întrebam dacă se întâmplă la fel cu păcatele noastre. Când cineva se pocăieşte şi îşi cere iertare, Domnului păcatele sunt acoperite sau sunt şterse definitiv? Este evident că ele nu sunt şterse din istoria pământească, din memoria altora şi nici măcar din cugetul nostru. Apostolul Pavel vorbea deseori despre păcatele lui sau ale celor mântuiţi dinainte de convertire. Nu, păcatele noastre nu sunt şterse din istorie, dar Dumnezeu alege să le ierte şi să le acopere cu Sângele Domnului Isus. Aceasta înseamnă că atâta vreme cât rămânem, cât umblăm sub protecţia Sângelui, suntem iertaţi şi imaginea noastră este curată.

Gândind în felul acesta, trebuie să privim sfinţirea cu toată seriozitatea. Dumnezeu nu ne-a acoperit trecutul cu Sângele Fiului Său ca să putem adăuga mai multe păcate. Plăcerea Domnului nu constă în acoperirea în mod continuu a greşelilor noastre. Născuţi din nou şi aşezaţi în Familia sfântă, Domnul aşteaptă să folosim tot ce ne oferă în har ca să trăim o viaţă curată.

Intrând prin harul Domnului în luna martie, să ne gândim mai mult la începerea unui nou ciclu de viaţă. Să ne aşezăm la dispoziţia Duhului Sfânt, să cerem şi să muncim ca primăvara aceasta, să fim mai vii, mai plini de sevă şi mai roditori pentru Stăpânul nostru. Să îmbrăcăm viaţa noastră în sfinţenie şi neprihănire. În felul acesta, Dumnezeu va fi bucuros că ne-a acoperit trecutul şi mulţumit că ne poate folosi prezentul ca mărturie pentru cer şi pentru pământ.

Pastor Viorel Iuga