Articole

Sa spunem Evanghelia la cat mai multi oameni! - Pastor Ion Damian

Sa spunem Evanghelia la cat mai multi oameni!

Crestinii au chemarea, datoria si responsabilitatea sa vesteasca Evanghelia, adica sa se implice in evanghelizare. Daca pornim de la aceasta premisa a adevarului, inseamna ca va fi o dare de socoteala a crestinilor in fata lui Dumnezeu cu privire la cum au vestit Evanghelia oamenilor, in vederea mantuirii acestora prin Jertfa Mantuitorului.

Daca aceasta este realitatea, de ce asistam la o lipsa de implicare a multor credinciosi in lucrarea de Evanghelizare? Daca cineva este nascut din nou, daca este un copil a lui Dumnezeu, este implicita implicarea sa in ducerea Evangheliei la oameni.

Putem vorbi despre metode, resurse, strategii de evanghelizare, insa pornin si ne intoarcem tot la porunca Domnului Isus: sa vestim Evanghelia la oamenii de langa noi. Putem vorbi despre scuze si cauze pentru neimplicare, dar tot ramane sa fim confruntati de porunca Domnului Isus, in fata Caruia suntem constienti ca nu exista argumente pentru neimplicare in lucrarea de evanghelizare.

Dumnezeu ofera harul mantuirii omului pacatos. Spune-le: "Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?" (Ezechiel 33:11)

Domnul Isus Cristos ne-a adus Evanghelia.  Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze. (Ioan.9:4) De asemenea, Domnului Isus i-a implicat pe ucenicii Sai in lucrarea de evanghelizare. Dupa aceea Domnul a mai randuit alti saptezeci de ucenici si i-a trimis doi cate doi inaintea Lui, in toate cetatile si in toate locurile pe unde avea sa treaca El. (Luca 10:1)

Intelegerea Bisericii Primare a fost ca toti credinciosii sunt trimisii lui Dumnezeu pentru raspandirea Evangheliei. ,,ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari.  Noi, dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: impacati-va cu Dumnezeu!” (2 Corinteni 5:19-20)

Cunoastem despre inaintasii nostri crestini ca au vestit Evanghelia platind orice pret pentru inaintarea ei in lume. Cunoastem despre crestinii care si astazi isi dau viata pentru vestirea Evangheliei. Stim ca Evanghelia este adevarul si Domnul Isus Cristos este Mantuitorul nostru, astfel stim ca trebuie sa ne implicam in evanghelizare si vom raspunde de aceasta inaintea lui Dumnezeu.

Iata atitudinea ferma pentru evanghelizare in viata celor care au inteles ca sunt resonsabili sa vesteasca Evanghelia: ,,Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede” – Apostolul Pavel (Romani 1:16); „Dacă Dumnezeu vrea evanghelizarea lumii şi tu refuzi să sprijini misiunile, atunci tu te opui voii lui Dumnezeu” – Oswald J. Smith; „Biserica care încetează a fi evanghelistică, va înceta curând să fie evanghelică” – Alexander Duff; „Ai o singură lucrare pe pământ, să salvezi suflete” – John Wesley; „Dumnezeu a avut un singur Fiu şi L-a făcut misionar” – David Livingstone; „Acum când sunt pe moarte, mărturisesc că nu mi-aş fi petrecut viata în alt fel, pentru nimic în lume” „Nu mi-a păsat unde şi cum am trăit sau prin ce greutăti am trecut, numai să pot câştiga suflete pentru Cristos” – David Brainerd.

Suntem gata sa ne implicam sa vestim Evanghelia din dragoste pentru Mantuitorul nostru, cat si pentru oamenii pe care Dumnezeu ii cheama la mantuire? Daca da, sa ne rugam, sa citim Scriptura mai mult si sa spunem Evanghelia Domnului Isus Cristos la cat mai multi oameni.

Pastor Ion Damian