Articole

RODITOR ÎN ȚARA ÎNTRISTĂRII MELE, Păstor Ovidiu Drăgan

RODITOR ÎN ȚARA ÎNTRISTĂRII MELE

Toți le avem. Sunt parte din viața noastră, unele sunt dovada că Dumnezeu lucrează altele sunt rezultatul alegerilor noastre, așa numitele consecințe. Unele sunt la vedere, ne reprezintă și le purtăm cu demnitate. Altele încercăm să le ascundem, ne este rușine de ele și de aceea le tăinuim. Indiferent cum le purtăm, fără nici o îndoială, sunt semnele că a existat o rană în viața noastră, ceva care a produs o suferință și acum au rămas urme. Cred că știți despre ce încerc să vă scriu … vorbesc despre cicatrici.

Personal obișnuiam să cred că trebuie ascunse, că nu sunt demne de arătat și că trebuie să îți fie rușine cu ele. Dar am înțeles ceva uimitor, Domnul Însuși a suferit și a avut răni. Când s-a arătat după Înviere, El a arătat ucenicilor lui… chiar cicatricile ce i-au rămas în urma suferinței sale pentru omenire.

CICATRICILE SUNT SEMNELE UNOR RĂNI PE CARE LE-AM AVUT

În viață avem necazuri, suferințe sau probleme. Nu toate sunt la fel de dramatice sau intense, dar toate dor, provoacă răni și lasă urme. Este evident că nu fiecare încercare sau tragedie are un final fericit. În lumea aceasta vom suferi, dar Dumnezeu poate să facă să răsară binele din pământul suferinței noastre. Dacă ai avut o rană ce a lăsat o cicatrice, să știi că e normal. Nu trebuie să te ascunzi, nu trebuie să îți fie rușine. Este doar semnul că a fost ceva acolo.

CICATRICILE SUNT SEMNELE CĂ SUNTEM VINDECAŢI

O rană are stadii diferite de vindecare. Mai întâi se inflamează, acutizează și în cele din urmă începe procesul de vindecare. Timpul este diferit, metoda și procesul, dar odată vindecată o rană, lasă urmă. Când te uiți la o cicatrice, ști că a fost o rană dar acum ești vindecat. Nu poți să te uiți ca și cum acolo tot o rană, atunci vei ajunge să ai altfel de probleme. Trebuie să înveți să te raportezi ca la o suferință care s-a încheiat. Am să vă dau un singur exemplu: Iosif. Istoria vieții lui este dramatică, o viață zbuciumată cu multă suferință. Vândut de frați, acuzat pe nedrept, închis fără rost. Când el se uită la toată suferința aceasta și toate cicatricile lui nu vede nimic altceva decât har. De unde știu? Pentru că atunci când i se naște copilul, auziți: Și celui de al doilea i-a pus numele Efraim (Rodire);„căci”, a zis el, „Dumnezeu m-a făcut roditor în țara întristării mele” Geneza 41:52

Dumnezeu poate folosi suferința ta și să aducă rod. Așa că data viitoare când vezi cicatricile din viața ta, gândește-te la rodul întristării tale. Fii binecuvântat.

Păstor Ovidiu Drăgan