Articole

​Pasiune pentru Seceris - Pastor Ion Damian

Pasiune pentru Seceris

Domnul Isus a venit sa “caute si sa mântuiasca ce era pierdut”. Dumnezeu doreste ca toti oamenii sa fie atinsi de puterea transformatoare a Evangheliei. Cuvintele Donmului Isus sunt la fel de relevante astazi ca si atunci când au fost spuse pentru prima oara: Holdele sunt gata pentru seceris Nu ziceti voi cã mai sunt patru luni pânã la seceris? Iatã, Eu vã spun: Ridicati-vã ochii, si priviti holdele, care sunt albe acum, gata pentru seceris. Cine secera, primeste o platã, si strânge roada pentru viata vesnica.Ioan 4:35Când a vãzut gloatele, I s-a fãcut milã de ele, pentru cã erau necãjite si risipite, ca niste oi care n-au pãstor. Atunci a zis ucenicilor Sãi: „Mare este secerisul, dar putini sunt lucrãtorii! Rugati, deci, pe Domnul secerisului sã scoatã lucrãtori la secerisul Lui.” Matei 9:36-38

Intimitatea cu Dumnezeu conduce la inima si pasiunea lui Dumnezeu pentru cei pierduti. Pasiunea lui Dumnezeu devine pasiunea noastra. Asa cum intimitatea noastra trebuie întretinuta în mod continuu, tot asa trebuie facut si cu pasiunea noastra. Viziunea si slujirea sunt în legatura directa cu pasiunea. Când pasiunea se diminueaza, viziunea si slujirea devin mai distante si neclare.

Radacina cuvântului pasiune în latina înseamna “a suferi pentru”. Am putea descrie pasiunea ca fiind o forta care arde în credincios, care il prinde, o putere care misca dincolo de activitatea umana obisnuita. Pasiunea nu-l va lasa pe credincios pâna când planurile lui Dumnezeu nu sunt împlinite. Pasiunea este focul si urgenta de care are nevoie slujirea pentru a se pastra vie si activa.

Pastorul Aiden Wilson Tozer afirma: “Titanii Împaratiei sunt cei care îl iubesc pe Dumnezeu mai mult decât pe ceilalti. Toate celelalte pasiuni construiesc pe, sau pleaca din dragostea noastra plina de pasiune pentru Isus. Pasiunea noastra pentru suflete, misiuni, cei în nevoie, cei lipsiti de privilegii, începe toata aici.”

Pasiunea profetului Ieremia, a apostolilor Petru si Pavel

Pasiunea este un foc care vine de la Dumnezeu si care nu poate fi stins. Dar daca zic, “Nu Îl voi mai pomeni sau nu voi mai vorbi în Numele Lui,” iata ca în inima mea este ca un foc mistuitor, închis în oasele mele. Caut sa-l opresc, dar nu pot. Ieremia 20:9

Pasiunea este o convingere care trebuie respectata. Si dupã ce i-au chemat, le-au poruncit sã nu mai vorbeascã cu nici un chip, nici sã mai învete pe oameni în Numele lui Isus. Drept rãspuns, Petru si Ioan le-au zis: „Judecati voi singuri dacã este drept înaintea lui Dumnezeu sã ascultãm mai mult de voi decât de Dumnezeu; cãci noi nu putem sã nu vorbim despre ce am vãzut si am auzit. Faptele Apostolilor 4:18-20

Pasiunea este o viata rastignita, traita prin credinta în Domnul Cristos. Am fost rãstignit împreunã cu Hristos, si trãiesc... dar nu mai trãiesc eu, ci Hristos trãieste în mine. Si viata pe care o trãiesc acum în trup, o trãiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care ma iubit si S-a dat pe Sine însusi pentru mine. Galateni 2:20

Exemple istorice de pasiune

John Wesley (lider al trezirii din Anglia în secolul al 16-lea) “Fie ca toti sa avem aceeasi meserie. Noi traim doar pentru asta, sa ne salvam propriile suflete si sufletele celor care ne aud.” Dumnezeu l-a folosit pe John Wesley pentru a aduce trezirea spirituala si pentru a transforma Anglia. Saizeci de milioane de oameni din întreaga lume datoreaza astazi mostenirea lor spirituala acestei miscari.

John Knox (lider al Trezirii Scotiene) Când sotia sa i-a cerut sa mai doarma putin, el a raspuns, “Cum sa pot dormi când tara mea nu e salvata?” El se ruga adesea o noapte întreaga cu glas de agonie. “Doamne, da-mi Scotia sau mor!” Dumnezeu a scuturat Scotia. Dumnezeu i-a dat Scotia.

David Brainard (misionar între Indienii din America) “Nu mi-a pasat unde sau cum am trait, sau prin ce greutati am trecut atât timp cât am putut castiga suflete pentru Cristos.”

George Whitefield (evanghelist britanic al secolului al 17-lea) Whitefield s-a rugat , “O Damne, da-mi suflete sau ia-mi sufletul.” Deoarece pasiunea vine de la Dumnezeu, ea este mentinuta de intimitatea noastra cu El. Dupa cum Dumnezeu ne hraneste si ne cultiva sufletele prin discipline spirituale si prin prezenta Lui, unul din rezultatele spirituale este faptul ca pasiunea noastra creste si continua sa ne sustina viziunea. Pasiunea trebuie cultivata si mentinuta asemenea unui foc.

William Booth (fondator al Armatei Salvarii) Regele Angliei l-a întrebat care era forta care ii conducea viata. Raspunsul lui Booth a fost: “Domnule, pasiunea unora este pentru aur, pasiunea altora este pentru faima, dar pasiunea mea este pentru suflete.”

Pasiunea este rezultatul direct al dragostei noastre si al devotamentului nostru pentru Domnul Cristos

“Cãci dragostea lui Hristos ne strânge; fiindcã socotim cã, dacã Unul singur a murit pentru toti, toti, deci, au murit. Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce trãiesc, sã nu mai trãiascã pentru ei însisi, ci pentru Cel ce a murit si a înviat pentru ei.” 2 Corinteni 5: 14-15

Peste sapte miliarde de oameni locuiesc acum pe planeta Pamânt. Aceasta este o mare provocare pentru Biserica, deoarece doua treimi din populatia globului trebuie sa ia o decizie în ceea ce priveste Evanghelia.

Patrick Johnstone, autor al cartii Operation World, afirma: “Noi traim în timpul celei mai mari recolte de oameni din Împaratia lui Dumnezeu pe care omenirea a vazut-o vreodata.”

În timpul secolului al douazecilea, populatia globala s-a multiplicat de 3,7 ori. Procentul de crestini din America de Nord a ramas aproximativ acelasi. În Europa, numarul crestinilor au crescut doar de 1,5 ori. Totusi, în Asia, sunt de 15 ori mai multi, si în Africa sunt de 38 de ori mai multi crestini decât erau acum 100 de ani. Crestinatatea creste cu 115,000 pe zi în întreaga lume. A fost estimat ca în fiecare saptamâna sunt plantate 5,600 de biserici noi în întreaga lume. Acest lucru ne da mari motive sa-L laudam pe Dumnezeu. Duhul Sfânt lucreaza în mod maret! În acelasi timp, la 2000 de ani si 59 de generatii dupa Marea Trimitere, exista mari provocari pe care le întâmpinam. Traducerea Bibliei: aproximativ 96% din populatia globala are Scriptura în limba natala. Totusi, pentu a completa cele 4% procente ramase, va fi nevoie probabil de înca 3,000 de traduceri. Radiodifuziunea crestina: studiile indica faptul ca emisiuni radio crestine sunt în limbile a aproximativ 81% din populatia lumii. Filmul Viata Domnului Isus: s-au facut aproximativ 6,11 miliarde de vizionari ale filmului Isus si filmul este disponibil în peste 90% din limbile vorbite ale populatiei lumii. Statutul Evangheliei pentru fiecare persoana: Aproximativ 70% din populatia globului a auzit Evanghelia într-o forma sau alta. Insa, 30% nu au avut o expunere la mesajul Evangheliei.

“Pasiunea crestinilor vine din semnarea de buna voie a renuntarii la drepturile lor pentru a deveni robi ai lu Cristos.” Oswald Chambers

Wesley Duewel scrie în Ablaze for God (În flacari pentru Dumnezeu): “Noi nu putem aprinde acest foc. Nici un om nu poate stârni acest foc ceresc; el trebuie sa vina de la carbunele de pe altarul de sus.”

Ceri, cauti, bati, pentru ca “Orice dar bun si desavârsit vine de la DumnezeuIacov 1:17.Cereti, si vi se va da; cãutati si veti gãsi; bateti, si vi se va deschide. Cãci ori si cine cere, capãtã; cine cautã, gãseste; si celui ce bate, i se deschide.” Matei 7:7-8

Pastor Ion Damian