Articole

Nu te teme, turmă mică! Păstor Bebe Ciausu

Nu te teme, turmă mică! Păstor Bebe Ciausu

Panica şi pesimismul pun stăpânire pe omenire în această perioadă mai repede decât COVID 19. Şcolile s-au închis, la fel şi bisericile, restaurantele sau marile centre comerciale. Călătoriile vor fi restricţionate, iar oamenilor le este teamă că vor rămâne fără resurse, fără locurile de muncă sau chiar fără… viaţă. Instinctul de conservare a ieşit la suprafaţă. Unul cumpără un camion de gel dezinfectant, iar altul nu apucă nici măcar o sticluţă de 100 de mililitri. Unul nu-şi îngăduie luxul de a ieşi din casă fără mască de protecţie şi mănuşi, iar altul scuipă fără nicio jenă pe stradă sau pe cei de lângă el. Vorba adolescenţilor: CSF? NCSF! Suntem în ţara tuturor posibilităţilor… negative!


Omeneşte vorbind, este greu să facem abstracţie de ceea ce se întâmplă în jur şi să clamăm cu aroganţă că nu suntem afectaţi absolut deloc. Păşind pe apele învolburate, tindem să ne luăm privirile de la Domnul Isus şi să ne scufundăm, asemenea lui Petru. În astfel de momente avem nevoie să auzim mustrarea: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14:31).

În dimineaţa aceasta, cuvintele Mântuitorului din Luca 12:32 – „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia” – mi-au readus aminte că viaţa noastră, a tuturor, este în mâinile Sale binecuvântate, aşa că nu trebuie să ne temem de ceea ce se întâmplă în lume în săptămânile acestea. El a promis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:3). „Aşa că putem zice plini de încredere: «Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme»” (v. 4).

Da, turma este mică, dar Păstorul este mare.

Dragi creştini, acum e timpul vostru să străluciţi şi să le arătaţi semenilor că Dumnezeul vostru este mai mare decât orice problemă a omenirii. Nu pierdeţi ocazia să vorbiţi despre încrederea voastră în Dumnezeu. Da, turma este mică, pericolele sunt multe, provocările sunt uriaşe, dar Păstorul nostru este mare. Dumnezeul nostru ne dă cu plăcere Împărăţia. Mângâiaţi-vă unii pe alţii cu aceste cuvinte:

Turmă mică, nu te teme, Domnul e Păstorul tău!
Urle lupii-n orice vreme şi furtuna-n jur de-ar geme,
Dar de tine, nu te teme, Nu s-atinge nici un rău!
Nu te teme, nu te teme, Nu te-atinge nici un rău!

Căci puterea Lui - e mare! Și iubirea Lui - e foc!
Cine-ar mai putea, sub soare, viața ta să ți-o doboare
Când, în mâna Lui cea tare, tu rămâi, în orice loc?
Mâna-i tare, mana-i tare, te-a păzi în orice loc!

Deci, alungă gând de teamă şi de El să te-alipești!
El ți-e tată, El ți-e mamă; tu ascultă-L când te cheamă,
Și din calea Lui, ia seama, pașii tăi să nu-i clintești!
Să iei seama, să iei seama, pașii tăi să nu-i clintești.

În curând, sfârșești lucrarea, cea de trudă pe pământ.
Roada Duhului – răbdarea, îsi va înceta lucrarea
Și va-ncepe sărbătoarea vesnică, în cerul sfânt.
Sărbătoarea, sărbătoarea, veșnică, în cerul sfânt.

Nicolae Moldoveanu.