Articole

ÎNTRUPARE ȘI ÎN PANDEMIE, Păstor Ovidiu Drăgan

ÎNTRUPARE ȘI ÎN PANDEMIE

Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va  o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. Luca 2:10,11

Ni se tot spune că anul acesta Crăciunul va fi diferit. Chiar dacă nu știm acum ce măsuri vor lua autoritățile, cu siguranță vor fi limitări și restricții. Vor încerca să limiteze locurile și numărul și persoanele, probabil și atitudinea. Doar că sărbătoarea Întrupării nu ține de locuri, numere sau persoane, nu-i așa? De atitudine nici atât. Chiar Întruparea când a avut loc, a fost cu distanțare de casă și cu izolare în grajd. Nici atunci nu au avut loc pentru El, de ce ar avea acum? Ideea este că El a venit pe acest pământ întunecat și a adus lumina adevărului și l-a încălzit prin căldura iubirii Lui. O va face și anul acesta, pentru că El rămâne același, ieri, azi și în veci.

Întruparea sigur este mai mult decât speranța ca mâine să fie mai bine decât azi. Nu are de-a face numai cu liniștea noastră sufletească în probleme sau nevoi. Nu este despre nu știu ce știri că mereu ne uităm la TV și ne crește tensiunea la fel ca prețurile în perioada asta.

Întruparea nu este doar despre timpurile în care trăim și nici despre mersul lumii acesteia. Nu a fost nici atunci când a coborât Hristos în lume. Vedeți și atunci părinții erau la recensământ, se înscriau să plătească taxe, totul fiind orchestrat de o conducere politică. A existat și atunci un Irod care să tulbure tot norodul că asta e specialitatea conducătorilor. Au fost și oameni care știau de eveniment, citau din minte profețiile dar nu s-au sinchisit să meargă să vadă cu ochii lor Minunea.

Întruparea nu este doar despre unii mai mult decât despre alții. Toți au locul lor și rolul lor. Magii și darurile lor, părinții și păstorii care vin în vizită, bătrânii din Ierusalim. Familia tânără dar și cea în vârstă, împreună în jurul Pruncului. Toți aceștia ne-au rămas model și inspirație pentru dăruire, credință, închinare și supunere. Atitudinea lor a fost răsplătită și promovată ca exemplu pentru fiecare generație de atunci și până astăzi. Sigur, locul central aparține Pruncului, că El este Emanuel, Mesia, Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui Preaînalt.

Întruparea este despre Hristos și dragostea lui. O iubire care transcende veacuri și generații, care are aceași putere și intensitate. Este despre închinare și dăruirea ce izvorăsc din aceiași dragoste. Este despre schimbare și transformare, pentru că dragostea aceasta nu te poate lăsa nici la fel, nici indiferent.

Cum va fi diferit anul acesta de Crăciun? Nu mă pot lua după nimeni, că nimeni nu știe în afară de El. Eu știu cum a fost în ultimii ani și dacă vom avea har va fi și anul acesta. Un Crăciun plin de El, de dragostea Lui și de speranță.

Păstor Ovidiu Drăgan