Articole

​FOBIILE CONSPIRAȚIONISTE ȘI COALIȚIA PENTRU FAMILIE - Pastor Marius Birgean

FOBIILE CONSPIRAȚIONISTE ȘI COALIȚIA PENTRU FAMILIE

Rar ne este sa vedem exemple de prostie umană amestecată cu pseudo-erudiție, ca în aceste zile de sfârșit de vară în care, se pare, că mercurul termomentrelor este asociat și cu capetele înfierbântate ale progresiștilor anti- Coalitie pentru Familie. Se scriu articole pe banda rulantă (din păcate în publicații considerate “serioase” până mai deunăzi) în care se promovează cele mai aberante elucrubații la adresa Coaliției pentru Familie.

Dacă, într-o anume parte a presei este la modă fobia stafiei lui Soros, în altă parte este la modă, fobia influenței putiniste, “mâna lungă” a ursului rusesc care vrea sa destabilizeze Europa prin infiltrarea în agenda publică a unor teme de extracție ultra-conservatoare, cum ar fi familia tradițională. Pentru cei care nu înghit ipoteza “dughinistă”, alte fobii, cu oarecare potențial de “credibilitate” sunt oferite acum celor care vor să muște din ele. Una dintre ele este cea vehiculată de Claudia Postelnicescu (avocat specializat în litigii, drept constituțional, european, samd.) care în articolul intitulat De ce Coaliția pentru Familie nu este un proiect despre familie încearcă să “vândă” teza potrivit căreia, întreg demersul actual al Coaliției pentru Familie nu ar fi de fapt, un proiect despre familie, ci cu totul și cu totul altceva. “Despre ce ar fi vorba?” am putea întreba curioși, noi, naivii cititori ai blogului domniei sale? Păi despre ce sa fie vorba, dacă nu despre politică, domnilor! Că românul, așa cum este el de două mii de ani, se pricepe la două lucruri: la fotbal și politică. Pentru distinsa doamnă, cele 3 milioane de semnături și un demers corect din punct de vedere constituțional este de fapt, “un proiect politic ultra-conservator, extrem de agresiv care își propune sa testeze  potențialul propriului electorat”. Și mai face ceva: “canibalizează” de fapt, partidele cu vocatie liberală- gen USR sau PNL. Așadar, tot politichia este baiul: ăștia de la CpF vor să își facă partid politic (acum testează doar piața!) și atunci să vezi în ce hăuri de bigotism și înapoiere va fi aruncată țărișoara noastră! Asemenea idei “din puțul gândirii” mă fac să râd sau să plâng, nu mai știu nici eu…

Se pare că autoarea acestei teze încearcă să ne convingă cu argument de ordin logic, legal și (interesant!) biblic. Din punct de vedere logic, tot demersul este inutil, din moment ce pleacă de la o premiza ilogică și anume faptul că legiferarea căsătoriilor gay va distruge familia tradițională. Aceasta este un non-sens, deoarece familia tradițională a existat și va exista dintodeauna, la fel cum au existat “familiile ne-tradiționale”. Ca exemplu de familie, dânsa nominalizează homosexualitatea, recunoscând că a fost practicata din vechime și incriminata de Dumnezeu în Vechiul Testament, în timp ce in Noul Testament este vorba de iubirea de aproape, de iertare, compasiune, etc. Numai “habotnicii creștini” sau “bigoții” din CpF cred altfel. Mie mi se pare curioasă abordarea. Ba da, stimată doamnă- legiferarea căsatoriilor gay afectează nu numai familia, ci întregul țesut social. Pentru că adevărata miză este alta: adepții agendei LGBT au aratat în atatea rânduri că acest pas este doar unul din mai multi pași spre o reconstrucție totală a societății în care orice deviație si comportament aberant să poată fi apoi normalizat. Comportament nelegiuit a existat dintotdeauna, dar asta nu a făcut din actele respective lucruri normale, practicate de familii normale. Poți să le spui oricum, dar nu “familie”. Iar dihotomia VT-NT este absurdă din punct de vedere biblic și teologic. Același Dumnezeu care a pedepsit cu foc Sodoma si Gomora este Cel care în Noul Testament Își manifestă mânia sfanta împotriva denaturării sexualității umane (Rom.1:26-28).

Nici logic, nici legal, argumentația d-rei Postelnicescu nu ține. Dânsa ne invită la un excurs legal cu citate din Codul Civil pentru a demonstra ca demersul Coalitiei este neavenit. În opinia dânsei, nu definiția familiei, ci scopul ei (creșterea, educația copiilor) trebuie să primeze. De acord, însă parțial. Noi credem ca amândouă, iar daca vine vorba de copii, tocmai aici ne doare cel mai tare. Pentru că ne gandim la viitorul lor, la ce fel de societate va fi societatea în care ei vor trăi. Nu ne place o societate în care persoanele gay sa își exhibe cu deșănțare crasă comportamentul lor pe străzile orașelor noastre și nici curricula scolilor noastre sa învețe de la vârste cât mai fragede aceste urâciuni ca fiind ceva normal. Știm că Romania este un stat secular, membru al Uniunii Europene si nu ne dorim o întorcere în evul mediu sau la o variantă “creștină” a talibalismului islamic. Nu au de ce sa se teamă minoritățile de orice fel (sexuale, etnice, religioase) sau femeile din tara noastra de  represiuni dictatate de Biserică. Asemenea fobii nu au nici o bază- Romania este departe de a deveni un stat totalitar crestin.

Mai degrabă, fobia că poate deveni un stat “progresist” în care deviațiile de orice fel vor fi maine, poimâine normalizate în numele drepturilor unor minorități vocale, iar ce este azi considerat normal, va fi considerat “anormal”este mai întemeiată. Cât de intoleranți sunt adepții LGBT cu cei care nu sunt de acord cu agenda lor au arătat-o din plin acolo unde au avut succes în implementarea ei.

Așadar, stimată d-ra Postelnicescu, stati liniștită: nici biserica majoritară, nici cultele minoritare nu își fac partid de pe urma acestui demers. Miza nu este politicul, ci însăși viitorul națiunii noastre –națiune de care ne pasă, indiferent cât de bigoți și de habotnici ne considerați dumneavoastră.

Pastor Marius Birgean