Articole

DUMNEZEUL COPIILOR DE PRETUTINDENI, Păstor Vasi Duma

DUMNEZEUL COPIILOR  DE PRETUTINDENI

Încep să vorbesc tot mai greu despre Dumnezeu. Motivul? Sunt copleșit de măreția acestui subiect, mă simt învelit de un subiect ce depășește cuvintele și stările minții mele.

Mă bucur că există Biblia. Prin ea, încerc să aproximez imaginea acestui Dumnezeu măreț! Nu poți vorbi despre Dumnezeu decât smerit, viziunea despre El impune cunoașterea propriilor limite, o mirare (așa cum a început și filosofia) ce depășește glasul ambițios al cunoașterii sigure.

Eu și tu, sunt sigur, păstrăm și rotunjim mereu în minte ideea de Dumnezeu. Chiar dacă uneori îl acuzăm de spaime și Îl facem vinovat de eșecul nostru, de bolile noastre totuși El ne fascinează, ne atrage, chiar dacă ne vine – uneori - să ne războim cu El; mă gândesc la Iov care, între două scărpinături, punea cerului câte o întrebare dificilă.

E normal să ai dileme, frământări, chiar secunde de ateism, scepticism. Suntem oameni care gândim, iar gândirea face câte o luxație câteodată.

Dumnezeu, în Biblie, apare ca Tată, are sentimente de mamă, câteodată e o forță, o lumină, un Duh și devine….Copil! Nu poate fi Dumnezeu exact ce gândim noi, dar sigur și ceea ce gândim noi se intersectează cu ceea ce este El. Îmi place ideea de Tată, dar nu, Doamne ferește (!) să-L gândim ca un tată după ideea noastră de tată (sau mamă). El este un Tată Superior, de o dragoste și grijă ce întrece dicționarul. Știu că e greu când nu ai explicații, când te răscolește boala și necredința, dar știu că dincolo de zgura acestei lumi, Cineva, da, Cineva mă iubește, m-a turnat cu un scop, cu un destin cosmic. Biblia vorbește de locuri cerești, de moștenire, de viață veșnică, iar înainte de acesta îmi promite prin Isus – ești curios de Isus? – iertare, pace, eliberare de ură și resentiment.

În definitiv, suntem copiii unui Creator, avem un trup și un suflet. Suferim și Iubim, căutăm liniște în locuri, cărți, oameni, obiecte. Dar haideți să ne urmăm, vă rog, destinul de a ne Cunoaște Creatorul, de a ne întâlni cu El până la nivelul cel mai intim al gândurilor noastre.

De aceea cred că a venit Isus, să-L cunoaștem pe Dumnezeu, aici, în interiorul lumii noastre, cu bune și rele!

Citește Biblia, fii curios un pic mai mult despre El, Dumnezeul copiilor de pretutindeni!

Păstor Vasi Duma