Articole

DE CE TRAIESC LINISTIT IN ACESTE ZILE? Pastor Ion Damian

DE CE TRAIESC LINISTIT IN ACESTE ZILE?

DE CE RESPECT INTOCMAI MASURILE LUATE IN SITUATIA DE URGENTA DIN ACESTE ZILE?

Psalmul 46:1 ,,Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi." Psalmul 62:8 ,,Popoare, in orice vreme, incredeti-va in El, varsati-va inimile inaintea Lui! Dumnezeu este adapostul nostru."


  • FIINDCA ACESTE ZILE SUNT IN PLANUL LUI DUMNEZEU.

,,Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre si ale copiilor nostri, pe vecie, ca sa implinim toate cuvintele Legii acesteia.” Deutoronom 29:29

Desi nu stim acum care este planul lui Dumnezeu cu omenirea prin raspandirea coronavirului, stim ca Dumnezeu conduce istoria pentru realizarea scopului Sau care intotdeauna este desavarsit.

Pot observa acum ca egoismul, autosuficienta, aroganta, ura, mandria, fatarnicia, care au caracterizat pe multi pana mai ieri, sunt schimbate in altruism, vulnerabilitate, modestie, dragoste – empatie, smerenie, sinceritate. De fapt suntem martori cum intreaga lume se reseteaza moral in aceste zile. Din acest punct de vedere aceste zile pot duce la o schimbare in bine, prin apropierea de Dumnezeu si prin alegerea armonizarii propriei vieti cu morala si voia lui Dumnezeu. Sa fim mai buni, iubitori de Dumnezeu si de semeni!


  • FIINDCA SUNT MASURI NECESARE, DE SANATATE A POPULATIEI.

In situatie de urgenta se iau masuri exceptionale cu scopul depasirii problemei cu care ne confruntam.

Modul in care Iosif, fiul patriarhului Iacov si care a ajuns conducatorul Egiptului pentru salvarea oamenilor de la foame din acea vreme, a condus tara prin masurile de urgenta implementate, este un exemplu de intelepciune si calauzire din partea lui Dumnezeu (Genesa 41).


  • FIINDCA SUNT O PERSOANA INCREZATOATE IN DUMNEZEU SI RESPONSABILA FATA DE FAMILIE SI SOCIETATE.

De asemenea, ramanad la exempul Biblic de mai sus, Iosif evidentiaza increderea sa in Dumnezeu si asumarea responsabilitatii sale fata de propria familie si fata de societatea in care traieste. Genesa 45:7-8 ,,Dumnezeu m-a trimis inaintea voastra ca sa va ramana samanta vie in tara si ca sa va pastreze viata printr-o mare izbavire. Asa ca nu voi m-ati trimis aici, ci Dumnezeu; El m-a facut ca un tata al lui faraon, stapan peste toata casa lui si carmuitorul intregii tari a Egiptului.”


  • FIINDCA ALEG SA AM UN COPORTAMENT NORMAL IN ACEASTA SITUATIE DE URGENTA. IN CONTEXTUL SOCIAL ACTUAL ACEASTA ESTE NORMALITATEA.

Invatam de la modul in care Iosif, calauzit de Dumnezeu, a salvat poporul de la foametea instalata in cei 7 ani.

Iosif a luat masuri exceptionale, desi masurile luate au putut fi nepopulare, acestea au dus la gestionarea si rezolvarea probemei nationale si internationale, adica la salvarea oamenilor.

Genesa 41:39-40 Si faraon a zis lui Iosif: "Fiindca Dumnezeu ti-a facut cunoscut toate aceste lucruri, nu este nimeni care sa fie atat de priceput si atat de intelept ca tine. Genesa 41:40 Te pun mai mare peste casa mea, si tot poporul meu va asculta de poruncile tale. Numai scaunul meu de domnie ma va ridica mai presus de tine." Genesa 41:44 Si a mai zis lui Iosif: "Eu sunt faraon! Dar fara tine nimeni nu va ridica mana, nici piciorul in toata tara Egiptului." Genesa 41:55. … Faraon a spus tuturor egiptenilor: "Duceti-va la Iosif si faceti ce va va spune el."


  • FIINDCA STIU CA PRIN IMPLICAREA LUI DUMNEZEU ACEASTA SITUATIA DE URGENTA SE VA SFARSI.

Eclesiastul 1:9-10 Ce a fost va mai fi, si ce s-a facut se va mai face; nu este nimic nou sub soare. Daca este vreun lucru despre care s-ar putea spune: "Iata ceva nou!", demult lucrul acela era si in veacurile dinaintea noastra.

Stim ca aceste zile vor deveni istorie si vor ramane o lectie pentru intreaga omenire. Daca intelegem si invatam lectia spirituala din aceste zile vom deveni mai placuti lui Dumnezeu.

Romani 8:28 De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.


MARE DUMNEZEU AVEM! Isaia 46:3-4 "Ascultati-Ma, casa lui Iacov si toata ramasita casei lui Israel, voi, pe care v-am luat in spinare de la obarsia voastra, pe care v-am purtat pe umar de la nasterea voastra: pana la batranetea voastra Eu voi fi acelasi, pana la caruntetea voastra va voi sprijini. V-am purtat, si tot vreau sa va mai port, sa va sprijin si sa va mantuiesc.

 

Pastor Ion Damian

Poza din gradina Ghetsimani, Ierusalim, ianuarie 2020