Articole

CUM TREBUIE SĂ ÎNTÂMPINĂM GREUTĂȚILE VIEȚII, Păstor Cornel Ghiță

CUM TREBUIE SĂ ÎNTÂMPINĂM GREUTĂȚILE VIEȚII

„Dumnezeu vorbește însă, când într-un fel când într-altul...” Iov 33:14

În viața pe care o trăim pe pământ, fiecare dintre noi purtăm porția noastră de greutăți și de suferințe pe care Dumnezeu o îngăduie fiecăruia. Dacă ai ajuns la o vârstă și nu știi ce este boala, suferința, lipsa, dă slavă lui Dumnezeu. În mod sigur, fiecare vom avea parte de perioade grele în viață. De aceea este bine ca în momente ca acestea, când stăm liniștiți lângă cuvântul lui Dumnezeu, să strângem adevărurile sfinte, iar atunci când va trebui să trecem prin furtuni, să ne aducem aminte de învățăturile pe care ni le-a dat Dumnezeu. Să nu alunecăm și să nu spunem lucruri nepermise despre Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să spunem că Dumnezeu este nedrept. El este drept întotdeauna.

Dumnezeu ne curățește și modelează caracterul nostru prin suferință. Totuși, trebuie înțeles că Dumnezeu nu-Şi găsește plăcerea în a ne vedea suferind. Ca să putem declara, în orice împrejurare a vieții, că Dumnezeu este drept, avem nevoie de credință. Prin suferință Dumnezeu ne maturizează și ne învață să-i înțelegem pe oamenii care trec și ei, la rândul lor, prin suferință.

Dumnezeul nostru ne iubește, iar această iubire nu o putem înțelege. Nu trebuie să fim orbiți de prezentul care este trecător. Noi suntem copiii Celui Atotputernic, avem o nădejde și un viitor. Să nu pierdem din vedere realitatea: DUMNEZEU ESTE DREPT, ESTE BUN, ESTE ATOTPUTERNIC ȘI PLIN DE DRAGOSTE. SLAVĂ ȚIE, DOAMNE.

Păstor Cornel Ghiță