Articole

Cel puțin șapte credincioși baptiști au murit în atentatul din Pakistan

Alianța Mondială Baptistă anunță că cel puțin șapte credincioși baptiști au murit în atentatul cu bombă de la Gulshan e Iqbal Park din Pakistan. În total, în atentatul cu bombă îndreptat împotriva creștinilor care sărbătoreau Paștele, au  murit74 de persoane în data de 27 martie, iar alte câteva sute au fost rănite.

Au căzut victime inclusiv 39 de copii, dintre care 2 erau baptiști. Alianța Mondială Baptistă anunță, prin sursele aflate în Lahore, că dintre cele 74 de persoane care au murit în atentatul cu bombă, 54 erau creștini care se întorceau de la biserică unde sărbătoriseră Paștele și care s-au adunat într-un parc pentru a se bucura împreună. Veștile rele nu se opresc aici. Încă o familie reclamă faptul că o persoană de sex feminin încă nu a fost găsită nici până la această oră. Atentatul a fost revendicat de talibanii pakistanezi și a fost confirmat public faptul că a fost îndreptat împotriva creștinilor.

Creștinii sunt o minoritate perscutată în Pakistan, iar Guvernul nu ia măsuri suficiente pentru ca această comunitate din Asia să fie protejată deși cunoaște amenințările la care este supusă, a declarat sub protecția anonimatului un credincios creștin. Dintre cele 200 de milioane de cetățeni ai țării, creștinii sunt în puțin peste 2 milioane, restul fiind în majoritate credincioși musulmani.

Revista Creștinul Azi