Articole

Bunatatea si facerea de bine - Pastor Viorel Iuga

Bunatatea si facerea de bine

“Roada Duhului, dimpotrivă este: dragostea, bucuria , pacea, indelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.” Galateni 5:22-23


Toata lumea ştie că Dumnezeu este bun. Bunătatea Lui este afirmată şi dovedită. Aceasta înseamnă că locuinţa lui Dumnezeu şi familia lui Dumnezeu sunt locurile celor buni. Din acest adevăr înţelegem că şi copiii Lui trebuie să fie buni.

Pe de altă parte, nu este greu de remarcat că trăim într-o lume rea. Răutatea este vizibilă în orice domeniu şi la orice vârstă. Răutatea este vizibilă la oamenii maturi şi la copii. Din această cauză, lumea în care trăim are mare nevoie de bunătate.

Oamenii din casa noastră şi cei din jurul nostru au nevoie de bunătate. Cine să ofere bunătatea, dacă nu cei care cunosc şi se bucură de bunătatea lui Dumnezeu? Cine să ofere bunătate dacă nu cei care cunosc ceea ce este bun şi au în ei bunătatea Domnului Cristos?

Dumnezeu ne schimbă viaţa şi ne ajută să fim buni. Apoi, ne cerem să privim în jur şi să ne manifestăm cu bunătate. Bunătatea noastră se vede uşor în vorbele frumoase rostite şi în lucrurile bune pe care le facem.

Să învăţăm din nou ce este bine, să ne uităm în jur la cei care au nevoie de bine şi să facem cât mai mult bine. Scriptura spune să facem bine tuturor, dar mai ales fraţilor în credinţă.

Pentru că părerile asupra binelui sunt împărţite, noi să facem bine cum ne îndeamnă Domnul, nu cum vrem noi sau cum le place oamenilor. Să facem bine semenilor şi fraţilor prin rugăciuni, milostenie şi împărtăşirea Evangheliei. Să îi ajutăm pe oameni în relaţia lor cu Domnul Cristos şi în relaţia lor cu semenii.  Cu înţelepciune de sus, să păstrăm un echilibru între binele spiritual şi cel material. Prin har divin, să ne rugăm şi să lucrăm pentru a fi cei dintâi în fapte bune.

Păstor Viorel Iuga