Articole

Acum este timpul să ne implicăm în Evanghelizare - Pastor Ion Damian

Acum este timpul sa ne implicam in Evanghelizare!

Partea I

In mesajul Domnului Isus Cristos adresat ucenicilor pentru lucrarea de vestire a Evangheliei, de asemenea, sunt evidentiate trei verbe: priviti, rugati si mergeti, care expun programul complet al lui Dumnezeu pentru lucrarea misionară. ,,Nu ziceti voi ca mai sunt patru luni pana la seceris? Iata, Eu va spun: ridicati-va ochii si PRIVITI holdele care sunt albe acum, gata pentru seceris.” Ioan.4:35 ,,Si le-a zis: "Mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii! RUGATI, dar, pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Sau.” Luca 10:2 ,,DUCETI-VA si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.” Matei 28:19


Eu va spun: ridicati-va ochii si PRIVITI holdele care sunt albe acum, gata pentru seceris. Ioan 4:35

O privire a lumii prin ochii Mantuitorului este necesara pentru a observa marea nevoie cu care se confrunta omenirea. Oamenii au nevoie sa auda Vestea Buna a mantuirii lor. Astfel, chemarea ucenicilor, in urma observatiei spirituale reale, este sa investeasca in sufletele oamenilor.

Ucenicii au fost ajutati sa priveasca omenirea asa cum nicicand nu au mai vazut-o inainte. Viziunea este una noua si se vede clar urgenta nevoii misionare.

In mod practic ne putem intreba: am vazut un seceris mare in socitetatea si in lumea noastra? Daca da, inseamna ca stim ce inseamna acesta si cat de urgent este. Suntem constienti de importanta ca lucratorii sa alerge sa umple terenurile pentru ca recolta trebuie adunata imediat, altfel, este pierduta, si este pierduta pentru totdeauna.

Vorbind despre holdele albe ale sufletelor stim ca generatia noastra poate ajunge doar la generatia prezenta. De aceea dacă lucrătorii nu se grăbesc imediat, dacă nu reuşim să facem tot ce ne stă în putintă, această recoltă, această generatie, va fi pierdută pentru todeauna.

Acum este ocazia potrivita de a-I arăta Domnului nostru cât de mult Îl iubim vestind Evanghelia Sa. Si pentru ca aceasta ocazie va trece curand, odata cu trecerea noastra, acum este timpul sa privim, sa ne ridicam si sa facem lucrarea de evanghelizare fiind parte in planul lui Dumnezeu de mantuire a omenirii.

Marturia misionarului scotian James Gilmour (12 iunie 1843 - 21 mai 1891), care a vestit Evanghelia in China si in Mongolia, arata atat intelegerea Biblica a misunii, cat si la ce determina aceasta. „Este Împărătia un câmp de recoltat? Atunci eu am considerat ca rational să caut să lucrez acolo unde munca era din abundentă şi lucrătorii cei mai putini. Lucrătorii spun că sunt suprasolicitati acasă; cum să fie atunci în străinătate, unde câmpiile întinse sunt deja albe gata pentru seceriş, dar culegători putini, ici şi colo câte unul? Pentru mine, sufletul unui indian mi s-a părut la fel de pretios ca şi sufletul unui englez, şi Evanghelia la fel pentru un chinez ca şi pentru european; şi deoarece numărul misionarilor era mic în comparatie cu predicatorii de acasă, mi s-a părut clar că datoria mea era să plec în străinătate. Dar eu plec ca şi misionar, nu pentru a urma ceea ce-mi spune bunul simt, ci ca să ascult porunca lui Cristos mergeti în toată lumea şi propovaduiti. Această poruncă pare a fi una strict misionară, aşa încât în afară de alegere şi alte motive neînsemnate, plecarea mea este o chestiune de ascultare a unei porunci clare: şi în loc de a căuta un motiv de plecare în străinătate, aş prefera să spun că nu am reuşit să descopăr vreun motiv pentru care să stau acasă”.

Va urma.

Pastor Ion Damian