Articole

​ABONAMENTE 2019 LA FARUL CRESTIN

ABONAMENTE 2019 LA FARUL CREŞTIN

Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Marcu 16.15

***

„Baptiștii se pot mândri cu istoria lor. Ei au fost cei mai vajnici luptători pentru libertatea religioasă. Nicăieri ei nu au asuprit pe nimeni și ei cred că, convingerile religioase nu trebuie să constitue vreodata ca motiv de șicanare, prigoană și persecuție. Oamenilor nu trebue să li se impună, așa cum s-a făcut înainte, să accepte o religie oarecare, un sistem cultic oricare ar fi, ci ei trebue lăsați ca Duhul Domnului și lucrarea divină să-i câștige de partea DOmnului. În materie de religie, oamenii trebue să asculte de Dumnezeu și nu de oameni.” Farul Creştin, Nr. 30 – 1947

“Farul Creştin

Apare în anul 1933, la Arad. La sfârşitul anului 1941, aceasta este interzisă de dictatura generalului Antonescu și reapare în anul 1944, pentru ca, în 1948, să fie suspendată definitiv. Cu toate acestea, revista apare din nou, după revoluția din 1989, și este publicată chiar și în prezent. […]

În decursul anilor, Farul Creştin a fost şi “organ al Cultului Creştin Baptist din România”, dar numai pentru scurtă vreme. Din anul 1946, publicaţia apare ca “Revistă a Organizației Tineretului Creștin Baptist din România”, până în 1948, când este suspendată.” (p. 151-152)

Literatura baptistă de limbă română din perioada 1895-1990 – Vasile Bel, Constantin Ghioancă, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2017, pag.240.

Ideile exprimate în revista din 1947 converg cu cele din Preambulul Statutului de organizare și funcționare a Cultului Creștin Baptist din România (din prezent):

– John Locke (1632-1704), un important filosof englez, scria: „Baptiștii au fost primii care au propus lumii libertatea religioasă deplină; libertatea adevărată și dreaptă, libertatea egală și imparțială.”

– În anul 1612, pastorul baptist Thomas Helwys îi scria regelui Angliei Iacob I: „Regele este un om muritor, şi nu Dumnezeu; de aceea nu are nicio putere asupra sufletelor nemuritoare ale supușilor săi… Religia este o problemă între om și Dumnezeu. Lăsați-i să fie eretici, turci, evrei sau orice altceva. Regele nu va răspunde în locul lor înaintea lui Dumnezeu. De aceea, regele nici nu poate fi judecător între Dumnezeu și om.”

***

ANUNȚ REDACȚIA FARUL CREȘTIN

FARUL CREȘTIN

Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Marcu 16.15

Preţul abonamentelor 2019 sunt:

*** ROMÂNIA: 60 lei/an; 35 lei/semestru.

*** EUROPA: 30 eur/an

*** AMERICA: 35 usd/an

*** AUSTRALIA: 35 usd/an

Suntem din nou în ultima luna a anului. Ca în toti anii, am vazut clar si am simtit dragostea Tatalui Ceresc care a fost alaturi de noi si în 2018. Pentru aceasta sa fie slavit Numele Lui. Am dorit si ne-am rugat ca prin paginile revistei Farul Crestin, oamenii sa fie încurajati pe calea credintei, multi sa vina la cunostinta adevarului si sa fie mântuiti, având mereu în fata mottoul: „Duceti-va în toata lumea si propova- duiti Evanghelia la orice faptura” (Marcu 16:15)

Cu aceasta dorinta am parcurs cei 28 de ani de activitate, de la numarul 1/ianuarie 1990, pâna astazi. Nu credem ca am atins desavârsirea, dar ne-am straduit si am facut cât am putut mai bine. Am avut si unele greseli, pentru care ne cerem iertare Domnului si dumneavoastra, stimati cititori. Avem dorinta în inima sa ne sprijiniti în continuare, prin rugaciunile dumneavoastra, cu sugestiile dumneavoastra si cu abonamentele pe care le veti face.

Tot pe aceasta cale dorim sa multumim Tatalui Ceresc si tuturor colaboratorilor care au fost alaturi de noi. Domnul sa va rasplateasca din belsug!

Redacția