Articole

CREDE ȘI TE-NCREDE - Păstor Romica Iuga

CREDE ȘI TE-NCREDE

Nimic nu-i mai important pentru sănătatea unei relații decât încrederea. Dacă soțul are încredere în soție și dacă soția are înredere în soțul ei, împreună pot zădărnici toate planurile prin care diavolul încearcă să distrugă relația lor. La fel este și în relația cu Dumnezeu. Cu cât ne încredem mai mult în El, cu atât relația noastră este mai sănătoasă.

Auzim foarte des despre importanța credinței în Dumnezeu, dar poate subliniem relativ puțin importanța pe care o are încrederea în El. Lucrul pe care Dumnezeu Și-l dorește cu ardoare, de la fiecare dintre noi, este ca relația noastră cu El să fie bazată pe încredere. Dacă avem convingerea că El este de partea noastră, că voia Lui pentru noi este bună, plăcută și perfectă, atunci nu avem probleme în a ne abandona tot mai mult în voia Lui.

Întrebarea este: Cum pot crește tot mai mult nivelul încrederii mele în Dumnezeu? La această întrebarea am încercat să răspund prin mesajele de la începutul acestui an și vreau să vă reamintesc trei lucruri foarte importante, care ne pot ajuta să creștem gradul de încredere în El:

  • Mai întâi, trebuie să ai o abordare corectă față de Scriptură. Mulți oameni consideră că Biblia ne este dată pentru a ne informa, dar adevărul este că ea ne este dată pentru a ne transforma. Scriptura este un manual de viață prin care Dumnezeu vrea să dăltuiască în noi chipul Său.
  • În al doilea rând, pentru a creste nivelul încrederii noastre în Dumnezeu, trebuie să ne disciplinăm viața. Domnul Isus, în predica de pe munte aminteste trei discipline spirituale pe care trebuie să le practicum în privat. Mântuitorul spune că milostenia facută în ascuns, rugăciunea facută în ascuns și postul ținut în ascuns sunt răsplătite de Tatăl ceresc. (Matei 6) Care este răsplata? Poate avea multe fațete, dar toate trei au de-a face cu încrederea noastră în Dumnezeu. Aceste obiceiuri spirituale private ne vor apropia mai mult de El.
  • Nu în ultimul rând, pentru a crește nivelul încrederii noastre în Dumnezeu, este esențial să avem o atitudine potrivită față de problemele vieții. C.S. Lewis spunea că “Dumnezeu ne șoptește în plăceri, ne vorbește în conștiință și strigă în suferință”. Lucrul cel mai bun pe care îl putem face atunci când trecem prin greutăți, este să învățăm să ne încredem tot mai mult în El. Uneori, vom fi dezamăgiți, deprimați, dar mai bine dezamăgit sau chiar deprimat cu El, decât dezamăgit, deprimat sau chiar disperat fără El.

Iubiții mei, este important să credem în El, dar este foarte important să ne încredem în El. Deci crede și te-ncrede!


Păstor Romica Iuga